Ogräsbekämpning

Ogräsbekämpning med trippel effekt

Ogräs mellan stenplattorna, ogräs i grusgången, ogräs på garageuppfarten, ogräs på... Okej, det är överallt. Ogräsbekämpning är för många villaägare en ständig kamp, men med en bra ogräsättika har du goda chanser att vinna mot den oönskade vegetationen. På Tergent strävar vi alltid efter att utveckla produkter med optimal balans mellan effekt och miljöpåverkan. Genom detta förhållningssätt har vår ogräsättika OgräsNIX Trippel Effekt tagits fram.

Varför är det så svårt att bli av med ogräs?


Först och främst, vad som räknas som ett ogräs och inte är ju en högst subjektiv fråga. En växt som växer på ett oönskat ställe brukar vi kalla för ogräs, men en växt som uppskattas av dig kan ju uppfattas som ogräs av någon annan. Utan att gå in på specifika arter, så finns det ett antal växter som de flesta ändå skulle benämna som ogräs, vilka kan vara svåra att bli av med. Det beror oftast på att de antingen har starka rötter med stor förmåga att sprida sig, eller att dess fröer sprids. Om man börjar med sin ogräsbekämpning i tid och upprepar behandlingen då och då, går det att hålla även de mest envisa ogräsen i schack.

Hur blir du av med ogräset?


Vi rekommenderar att du använder OgräsNIX Trippel Effekt – ett unikt och patenterat bekämpningsmedel för effektiv bekämpning av ogräs och annan oönskad vegetation på hårdgjorda ytor (grusplaner, stenplattor, betong, asfalt etc.). OgräsNIX Trippel Effekt får sina unika egenskaper av två tillsatser som helt saknas i traditionell ogräsättika. Egenskaperna gör att ogräset bekämpas snabbare, med högre effekt och under längre tid trots att OgräsNIX Trippel Effekt räcker till dubbelt så stor yta och har mindre miljöpåverkan. OgräsNIX Trippel Effekt är biologiskt nedbrytbar och helt fri från glyfosater.

Ogräsbekämpning – gör så här:

  • Bäst effekt fås i torrt och soligt väder. För bäst resultat är det viktigt att börja tidigt i tillväxtsäsongen innan ogräsets fröer och rotsystem har hunnit sprida sig.
  • Använd OgräsNIX Trippel Effekt.
  • Använd handspruta, ryggspruta, sprayflaska eller vattenkanna med stril.
  • Spraya eller vattna hela plantan ner till roten (0,2-1,0 dl per m²). Håll munstycket nära plantan för reducering av spraydimma och vindavdrift.
  • Upprepa behandlingen vid behov.

Undvik behandling vid blåsigt, regnigt eller fuktigt väder. Undvik spill på trädgårdsmöbler, prydnadsväxter och annan växtlighet som ska bevaras.

Försiktighetsåtgärder för användning
Använd herbicider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Herbicid klass 3 reg.nr: 4801