Höstlöv
Höstlöven är inte bara vackra att se på, de kan även användas på flera nyttiga sätt i trädgården  

Förbered trädgården inför vintern!

Ta vara på Höstlöven

Krattar du ihop trädgårdens vackra löv och slänger dem i soppåsar? Sluta genast med det! Höstlöven är inte bara vackra att se på, de kan även användas på flera nyttiga sätt i trädgården. Löv isolerar jorden och skapar en miljö där maskar och andra smådjur trivs och kan fortsätta med sitt viktiga nedbrytningsarbete. Löven kan exempelvis användas som marktäckning i rabatter. Då skyddas jorden från kyla och kraftiga temperaturskillnader. Du kan även samla ihop löven och använda dem till en lövkompost. Låt dem då förmultna till en jordförbättrande mull som du sedan kan använda i trädgården eller i kruka. Detta är dock bara för den tålmodiga eftersom det kan ta två till tre år innan mullen är färdig att använda.

Igelkotten uppskattar att ha ett täcke att gömma sig under och både husdjur och barn kan såklart ha stor glädje av att leka i lövhögarna. Se dock till att löven inte ligger i ett för tjockt lager över gräsmattan, då kan det bildas mögel i mattan. Ett bra tips är att köra över löven med en gräsklippare så att det blir mer finfördelat och löven enklare bryts ner.

Rengör alger
Trätrappan kan behöva en omgång med Tercol innan vintern

Städa rent tak, uteplats och fasad

Se till att villan och uteplatsen är ren och fräsch innan vintern så du slipper få en chock när snön släpper på vårkanten. Plocka undan utemöblerna som gjort sitt för i år. Rensa hängrännorna från löv och skräp för att undvika översvämning eller isproppar i stuprören. Rengör även tak, trädäck och fasad från alger och påväxt. Tergents professionella rengöring Tercol kan användas under regnfria perioder fram till att frosten anländer.

Skydda gräset
Järnsulfat stärker gräsets övervintringsegenskaper 

Skydda gräset mot vintersjukdomar

Innan vinterns ankomst är det en god idé att vattna ut ett näringstillskott som Tergents Ferrogent över gräsmattan. Då stärker du gräsmattan och gör den motståndskraftig mot både mögelsvampsjukdomar och mossa. Järnsulfatet kan även ge din gräsmatta en mörkare färg. Det gör att den absorberar mer solljus och lagrar kolhydrater inför vintern, så att den kan komma igång snabbare till våren.

Hal uppfart
Använd ett skonsamt is- och snösmältningsmedel i vinter

Införskaffa skonsam halkbekämpning till gångar och uppfarter

Införskaffa ett lager med is och snö-smältningsmedel eller halkbekämpning så att du är redo när kylan slår till. Kom ihåg att du som villaägare är ansvarig för att se till att man kan ta sig säkert förbi din tomt utan risk för att halka. Reglerna för vad som krävs av dig är olika beroende på vart i landet du bor så se till att hålla dig uppdaterade på vad som gäller hos dig.

Undvik salt då det kan skada växterna i närheten, slita på skor och underlag samt irritera djurens tassar. Tergents produkter för issmältning är skonsamma mot djur och underlag. Välj produkt efter hur kallt det blir just där du bor. Tergents isiOFF   smälter is och snö ner till -10°C, sMELT smälter ner till -25°C och isNIX hela vägen ner till -50°C!

Vill du inte smälta snön kan du använda Tergents HalkNIX som är ett effektivt strömedel mot hala underlag, helt oskadligt för växter, djur, betong och avloppssystem!


%MCEPASTEBIN%
%MCEPASTEBIN%