Produktkoordinator

Ser du lite annorlunda på saker och ting? Det gör vi också! Vi är uppstickaren som tycker om att tänka nytt. Vi tar marknadsandelar och vill fortsätta att växa och utmana branschen. Därför behöver vi nu utöka vårt härliga team med ytterligare en hängiven medspelare. Var med och forma vår framtid och utforska nya vägar tillsammans med oss!

OM DIG

Du är en naturlig projektledare som ser till att saker och ting blir gjorda. Du hanterar med enkelhet flera processer samtidigt och tar fullt ansvar för hela flödet. Du är självständig och initiativtagande. Du drivs av att skapa ordning och reda. Du har en utmärkt förmåga att se helheten och är samtidigt noggrann med detaljer. Du är analytisk och har även en stor social förmåga. Du är orädd och har lätt för att se möjligheter. Du är intresserad av trädgård och har en aktiv livsstil.

Vi tror att tjänsten passar dig som:

 • Har eftergymnasial utbildning inom kemi, växtodling, juridik, administration, produktutveckling eller annat relevant område
 • Har arbetat några år med produktkoordination inom liknande områden
 • Har erfarenhet från hela produktlivscykeln
 • Har erfarenhet av produktutveckling
 • Har erfarenhet från myndighetskontakter, regelverk och lagar
 • Har mycket goda språkliga kunskaper i svenska och engelska
 • Har goda kunskaper i Excel

OM OSS

Vi är det lilla men snabbt växande företaget som står för kunskap och innovation. Vår gedigna historia ger en solid grund att stå på. Under våra varumärken utvecklar och marknadsför vi specialprodukter för jordbruk, grönytor samt villa & trädgård. Vi utvecklar även produkter åt EMV-kunder. Våra marknader är framförallt i Norden men leverantörerna finns såväl i som utanför Europa.

Inom våra fokusområden har vi stort kunnande och är stolta över att erbjuda effektiva produkter som värnar om miljön och är godkända utifrån gällande lagstiftning:

 • Gräsmattor och växter
 • Ogräs
 • Utomhusrengöring
 • Ohyra
 • Halka

Tergent äger ett antal registreringar som vi underhåller och uppdaterar. Vi arbetar dessutom ständigt med nya registreringar och håller oss uppdaterade inom det regulatoriska området.

Vår försäljning är inriktad mot B2B med framförallt distributörer och återförsäljare som direktkunder. Majoriteten av våra kunders försäljning sker i fysiska butiker, men e-handeln blir allt mer viktig.

OM TJÄNSTEN

Som Produktkoordinator hos oss ansvarar du för att driva processer samt all administration kring våra regulatoriska frågor, såväl internt som externt. Du ansvarar för att all teknisk produktinformation är korrekt och ser till att innehållsdeklaration, säkerhetsdatablad, märkning och etiketter följer gällande regelverk. Du deltar aktivt i den interna innovationsprocessen med produktutveckling för att bredda och förbättra vårt sortiment ur ett ekonomi-, funktions-, och miljöperspektiv.

Du har ett nära samarbete med och agerar proaktivt gentemot företagets övriga funktioner såsom försäljning, marknad och supply chain. Du bidrar aktivt till att förbättra relevanta processer och rutiner. Exempel på delar som ingår i ansvarsområdet är:

 1. Ansvara för klassificering och märkning av samtliga produkter utifrån gällande regelverk såsom CLP och REACH.
 2. Kontakt med såväl råvaruleverantörer som våra stora kunder.
 3. Ansvara för myndighetskontakter, ansökningsfrågor, registreringsförfaranden samt löpande administration relaterad till registrerade bekämpningsmedel såsom herbicider och biocider.
 4. Ansvara för att sammanställa, kontrollera och rapportera underlag för produkter, skatter och avgifter till berörda myndigheter.
 5. Identifiera och utvärdera nya produkter, möjligheter och registreringar samt vara delaktig i arbetet med produktutveckling.
 6. Koordinera tester av nya produkter samt bedöma och hantera råvaruspecifikationer och analysresultat.
 7. Omvärlds- och lagbevakning samt nätverkande inom exempelvis branschorganisationen IKEM eller Partnerskap Alnarp.
 8. Ansvara för att all teknisk produktinformation är korrekt och uppdaterad i exempelvis receptdatabaser, affärssystem och produktblad.
 9. Hantera och besvara produktfrågor och reklamationer från kunder och konsumenter.
 10. Driva, utveckla och koordinera miljö- och hållbarhetsarbetet på företaget, både operativt och strategiskt.
 11. Identifiera företagets betydande miljöaspekter, ställa miljö- och kvalitetskrav på leverantörer, fastställa Tergents miljö- och kvalitetspolicy, miljömål och liknande.

Kontoret finns på Berga i Helsingborg, där vi sitter i ljusa trevliga lokaler. Idag är vi sju personer och två hundar som ser fram emot att få bli dina nya kollegor. Vi är utbildade på universitets- eller högskolenivå och har erfarenheter från olika branscher och inriktningar. Vi ser positivt på hälsa och motion och vi tränar gärna tillsammans under minst en lunchtimme i veckan.

Tjänst: Tillsvidare 100%, 6 månaders provanställning

Tillträde: Omgående (enligt överenskommelse)

Lön: Enligt överenskommelse

Placering: Helsingborg (Berga Industriområde)

Ansökan: Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev via ansokan@tergent.se

Frågor: Har du frågor angående tjänsten så skicka ett email till ansokan@tergent.se

Välkommen till Tergent!