Ogräsmedel

Riktigt effektiv ogräsättika,
med liten miljöpåverkan – finns det? 

Ogräs mellan stenplattorna, ogräs i grusgången, ogräs på garageuppfarten, ogräs på... Okej, det är överallt. Att bekämpa ogräs är en ständig kamp för många villaägare, men med ett effektivt ogräsmedel slipper du stå på knä och rensa. På Tergent strävar vi alltid efter att utveckla produkter med optimal balans mellan effekt och miljöpåverkan. Genom detta förhållningssätt har vårt ogräsmedel OgräsNIX Trippel Effekt  tagits fram.

Varför OgräsNIX Trippel Effekt?


Det finns en uppsjö av olika ogräsmedel på marknaden, allt ifrån de som innehåller det mycket kontroversiella ämnet glyfosat, till ogräsättikor där ättiksyra är det verksamma ämnet. OgräsNIX Trippel Effekt är en utveckling av OgräsNIX Dubbel Effekt. OgräsNIX Trippel Effekt innehåller förutom ättika, vatten och en tillsats som sänker ytspänningen även en tredje tillsats, ett essentiellt näringsämne unikt för OgräsNIX Trippel Effekt. Detta näringsämne förstärker och förlänger ogräsättikans verkan vilket gör att effekten ökar trots att halten ättika är lägre. Sammantaget gör det att ogräsättikan blir mer skonsamt mot miljö och användare samtidigt som den verkar kraftfullare mot ogräset.

Gör så här:

Bäst effekt fås i torrt och soligt väder. För bäst resultat är det viktigt att börja tidigt i tillväxtsäsongen innan ogräsets fröer och rotsystem har hunnit sprida sig. Använd handspruta, ryggspruta, sprayflaska eller vattenkanna med stril. Spraya eller vattna hela plantan ner till roten. Håll munstycket nära plantan för reducering av spraydimma och vindavdrift. Upprepa behandlingen vid behov. 

Här kan du läsa mer om produkten samt se doseringsangivelser.

Försiktighetsåtgärder för användning  
Använd herbicider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Herbicid klass 3 reg.nr: 4801
 

%MCEPASTEBIN%