Ogräsättika bekämpar ogräs

Ogräsättika med dubbel effekt-
Ta bort ogräs med innovativ ättika

Ogräs kan många gånger kännas som en oövervinnlig skurk som gör intrång på grusgången, gräsmattan, garageuppfarten och ja, allt som kommer i dess väg! Som tur är finns det lösningar även för den som inte längre orkar rensa för hand. Med en innovativ ogräsättika som OgräsNIX Dubbel Effekt kan du ta bort ogräset på ett smidigt och effektivt sätt! På Tergent strävar vi alltid efter att utveckla produkter med optimal balans mellan effekt och minsta möjliga avtryck på miljön. Genom detta förhållningssätt har vår ogräsättika OgräsNIX Dubbel Effekt tagits fram.

Varför är det så svårt att bli av med ogräs?

Först och främst, vad som räknas som ett ogräs och inte är ju en högst subjektiv fråga. En växt som växer på ett oönskat ställe brukar vi kalla för ogräs, men en växt som uppskattas av dig kan ju uppfattas som ogräs av någon annan. Utan att gå in på specifika arter, så finns det ett antal växter som de flesta ändå skulle benämna som ogräs, vilka kan vara svåra att bli av med. Det beror oftast på att de antingen har starka rötter med stor förmåga att sprida sig, eller att dess fröer sprids. Om man tar bort ogräset i tid och upprepar behandlingen då och då, går det att hålla även de mest envisa ogräsen i schack.

Hur blir du av med ogräset?

Vi rekommenderar att du använder ett bekämpningsmedel eller en ättika mot ogräs. Tergents ogräsättika OgräsNIX Dubbel Effekt är en effektiv ättika mot ogräs och annan oönskad vegetation som fungerar utmärkt att använda på grusplaner, stenplattor, betong, asfalt etc. OgräsNIX Dubbel Effekt tränger snabbt in i växtcellerna och ogräset dör inom ett par timmar efter behandlingen. OgräsNIX Dubbel Effekt verkar kraftfullt mot både frö- och rotogräs och är biologiskt nedbrytbar.

Tergent erbjuder även OgräsNIX Trippel Effekt som är en vidareutveckling av OgräsNIX Dubbel Effekt! OgräsNIX Trippel Effekt får sina unika egenskaper av två tillsatser som helt saknas i traditionell ogräsättika. Egenskaperna gör att ogräset bekämpas snabbare, med högre effekt och under längre tid vilket medför att OgräsNIX Trippel Effekt dessutom räcker till dubbelt så stor yta och har mindre miljöpåverkan.

Gör så här:

Bäst effekt fås i torrt och soligt väder. För bäst resultat är det viktigt att börja tidigt i tillväxtsäsongen innan ogräsets fröer och rotsystem har hunnit sprida sig.

  • Använd OgräsNIX Dubbel Effekt eller OgräsNIX Trippel Effekt.
  • Använd handspruta, ryggspruta, sprayflaska eller vattenkanna med stril.
  • Spraya eller vattna hela plantan ner till roten (ca 2 dl per m² för OgräsNIX Dubbel Effekt). Håll munstycket nära plantan för reducering av spraydimma och vindavdrift.
  • Upprepa behandlingen vid behov.
  • Undvik behandling vid blåsigt, regnigt eller fuktigt väder. Undvik spill på trädgårdsmöbler, prydnadsväxter och annan växtlighet som ska bevaras.

Försiktighetsåtgärder för användning

Använd herbicider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

OgräsNIX Dubbel Effekt: Herbicid klass 3 reg.nr: 5388

OgräsNIX Trippel Effekt: Herbicid klass 3 reg.nr: 4801