Ogräsmedel

Riktigt effektivt ogräsmedel
med liten miljöpåverkan – finns det? 

Ogräs mellan stenplattorna, ogräs i grusgången, ogräs på garageuppfarten, ogräs på... Okej, det är överallt. Att bekämpa ogräs är en ständig kamp för många villaägare, men med ett effektivt ogräsmedel slipper du stå på knä och rensa. På Tergent strävar vi alltid efter att utveckla produkter med optimal balans mellan effekt och miljöpåverkan. Genom detta förhållningssätt har vårt ogräsmedel OgräsNIX Dubbel Effekt Plus tagits fram.

Varför OgräsNIX Dubbel Effekt Plus?


Det finns en uppsjö av olika ogräsmedel på marknaden, allt ifrån de som innehåller det mycket kontroversiella ämnet glyfosat, till ogräsättikor där ättiksyra är det verksamma ämnet. En traditionell ogräsättika bekämpar inte på rotnivå, utan tar endast själva plantan. Detta gör att den oönskade vegetationen snart är tillbaka. Med OgräsNIX Dubbel Effekt (DE) Plus bekämpas både plantan och roten och ogräset dör inom ett par timmar efter behandlingen. Tack vare särskilda, patenterade tillsatser blir resultatet ännu bättre och miljöpåverkan mindre, jämfört med en traditionell ogräsättika. OgräsNIX DE Plus bryts snabbt ned till koldioxid och vatten.

Gör så här:

Bäst effekt fås i torrt och soligt väder. För bäst resultat är det viktigt att börja tidigt i tillväxtsäsongen innan ogräsets fröer och rotsystem har hunnit sprida sig. Använd handspruta, ryggspruta, sprayflaska eller vattenkanna med stril. Spraya eller vattna hela plantan ner till roten. Håll munstycket nära plantan för reducering av spraydimma och vindavdrift. Upprepa behandlingen vid behov. 

Här kan du läsa mer om produkten samt se doseringsangivelser.

Försiktighetsåtgärder för användning  
Använd herbicider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Herbicid klass 3 reg.nr: 4801